می توان فاز ترس ماریجوانا را به عنوان یکی از عوارض مصرف این ماده در افراد مصرف کننده عنوان کرد. ماری جوانا گیاهی اعتیاد زا است که پس از مصرف آن، احتمال افزایش تجربه حمله وحشت زدگی در افراد با افزایش همراه می شود. افرادی که برای طولانی مدت به مصرف ماری جوانا می پردازند با احتمال بیش تری به اختلالات هراس مبتلا می شوند که ممکن است به دلیل بروز فاز ترس در این افراد باشد. این مقاله قصد دارد تا به بررسی فاز ترس، ارتباط آن با اعتیاد به ماری جوانا و در نهایت راهکار هایی را برای کاهش حملات وحشت زدگی بپردازد. برای کسب آگاهی بیشتر در این زمینه از مشاوره ترک اعتیاد تلفنی مشورت بخواهید.
ماری جوانا و اعتیاد به آن
مواد اعتیاد زا دارای دسته های مختلفی هستند که همگی سبب ایجاد وابستگی های روانی و جسمی در افراد نسبت به مواد و مصرف مکرر آن ها است. ماری جوانا در طبقه خانواده کانابیس ها قرار دارد که از برگ های خشک شده و غنچه های شاهدانه بدست می آید. شاهدانه دارای نژاد های مختلفی است که دو نوع اصلی ماریجوانا از دو نوع گیاه شاهدانه تحت عنوان ایندیکا و ساتیوا استخراج می شوند. تفاوت نوع گیاه شاهدانه ای که ماریجوانا از آن استخراج شود در اثار و نوع نشئگی ناشی از مصرف ماریجوانا متفاوت است. همچنین از ترکیب دو نژاد ایندیکا و ساتیوا نژاد های پیوندی نوین نیز تولید می شوند. امروزه نوعی سوم از گونه شاهدانه تحت عنوان رودرالیس در تهیه ماده مخدر گل استفاده شده است. از این گونه به دلیل غلظت کم تر THC بیش تر در خدمات پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد. هر کدام از انواع ماریجوانا اثری مخصوص بر مصرف کننده می گذارد که اغلب افراد بر اساس اثر دلخواه خودشان، نوع ماریجوانا را انتخاب و مصرف می کنند. شاید به همین دلیل است که ممکن است اثر مصرف یک نوع ماریجوانا در دو فرد یکسان نباشد.
1.آیا ماری جوانا اعتیاد زا است؟
باور غلط رایج در بین افراد مبنی بر این است که ماریجوانا اعتیاد زا نیست. در حالیکه بیش از 400 نوع ماده اعتیاد زا خطرناک در ماریجوانا وجود دارد. تتراهیدروکانابینول (THC) قسمت روانگردان ماریجوانا است که سبب ایجاد احساس سرخوشی کاذب در افراد می گردد و آثار روانی ماریجوانا تحت تاثیر این ماده است. بخش کانابیدیول (CBD) نیز تا حدی سرشار از آثار روانگردان است. تتراهیدروکانابینول (THC) ترکیب ثابتی است که در انواع مختلف فرآورده های گیاه شاهدانه وجود دارد. افراد زیادی به دلیل عدم داشتن اطلاعات کافی اقدام به مصرف ماریجوانا میکنند تا به حالت سرخوشی دست یابند، غافل از اینکه ماری جوانا ماده ای روان گردان است و آثار خطرناکی بر روان مصرف کنندگان می گذارد. برعکس مواد مخدر صنعتی نظیر هروئین، تریاک و...، ماریجوانا در ابتدا سبب ایجاد وابستگی شدید روانی می شود. از طرف دیگر فرایند ترک مواد روان گردان اغلب سخت تر از مواد مخدر سنتی است.
2.علائم مصرف ماریجوانا
علائمی وجود دارند که پس از مصرف ماریجوانا در افراد پدید می آیند. تعدادی از این علائم عبارتند از:
فرد مصرف کننده اغلب دارای خلق و خوی خوشی است.
روش راه رفتن از حالت عادی خارج می شود و به شکلی گیج مانند شبیه می باشد.
مطالعات زیادی نشان می دهند که مصرف ماری جوانا می تواند آثاری مستقیم و غیر مستقیم بر مغز بگذارد. در واقع اغلب عوارض گل یا ماریجوانا خود را در بعد روانی نشان می دهند.
1.تاثیر ماریجوانا بر مغز
پس از مصرف ماده مخدر ماری جوانا، ماده شیمیایی اعتیاد زا موجود در ماری جوانا به سرعت بوسیله جریان خونی اطراف شش ها جذب می شود و به سرعت به سلول های عصبی مغز می رسند. این سلول های عصبی اغلب تحت عنوان گیرنده معروف هستند چون این سلول ها اطلاعات دریافتی را از سایر بخش های بدن دریافت میکنند و سبب ایجاد تغییراتی در گیرنده عصبی می شوند. مطالعه مقاله «تاثیر ماریجوانا بر مغز» می تواند سودمند باشد. زمانیکه فردی بصورت مکرر از موادی نظیر گل، ماری جوانا و یا حشیش، استفاده کند ماده شیمیایی THC موجود در آن ها بوسیله عبور از نواحی مخصوص مغز، تاثیرات مختلفی را بر روی عملکرد های عاطفی، ذهنی، شناختی و روانی او می گذارند.
2.تاثیرات ماریجوانا بر احساسات
در اغلب موارد مصرف ماری جوانا، احساسات و عواطف افراد مصرف کننده تشدید می شوند. مصرف روزانه ماری جوانا می تواند با عواقب منفی زیادی در تغییرات خلق و خو مرتبط است. ماری جوانا این پتانسیل را دارد که احساسات موجود را در هر فازی که باشند، تشدید کنند و آن ها را قوی تر سازند. در نتیجه افراد پس از مصرف ماری جوانا از نظر روانی لحظه هایی را در زندگی خود تجربه می کنند که برای آن ها تازه هستند. علاوه بر این، نشان داده شده است که افرادی که از ماری جوانا استفاده می کنند از نظر سرعت پردازش اطلاعات، حافظه کاری، عملکرد اجرایی و ادراک بصری و فضایی ضعیف تر عمل می کنند. اثرات طولانی مدت ممکن است شامل نقص های عصبی شناختی، روان پریشی و انواع اختلالات اضطرابی از جمله اختلال اضطراب اجتماعی باشد.
3.تاثیر ماریجوانا بر شناخت
مصرف مکرر ماری جوانا قسمت های مختلف مغز را که مرتبط با حافظه، توجه و یادگیری هستند را تحت تاثیر جدی قرار می دهد. البته این ماده اثر بیش تری را بر روی ناحیه هیپوکامپ مغز می گذارد که نقش اصلی در حافظه کوتاه مدت و انتقال اطلاعات به حافظه بلند مدت را دارد. مطالعه مقاله «تقویت حافظه کوتاه مدت<