رژیم گرفتم پریود نمیشم چرا؟ این سوال ممکن است ذهن زنان را زمانی که در حال کاهش وزن هستند و قاعدگی شان به تاخیر افتاده درگیر کند. دوره های پریودی به عنوان پنجمین علامت حیاتی بانوان شناخته می شود. این یک سیستم بازخورد عالی است که به ما اطلاع می دهد چه زمانی چیزی در زندگی ما از تعادل خارج است و چه زمانی بدن ما به مراقبت و توجه بیشتری نیاز دارد. اگر هر گونه مشکل قاعدگی را تجربه می کنید، نگاهی به رژیم غذایی خود، نقطه خوبی برای شروع است! برای دریافت مشاوره جنسی تلفنی کلیک نمایید.
پریودی یا قاعدگی چیست؟
قاعدگی (که در میان سایر اصطلاحات محاوره ای به عنوان دوره، پریود نیز شناخته می شود) تخلیه منظم خون و بافت مخاطی از پوشش داخلی رحم از طریق واژن است. سیکل قاعدگی یک فرآیند طبیعی است. چرخه قاعدگی با افزایش و کاهش هورمون ها مشخص می شود. قاعدگی با کاهش سطح پروژسترون شروع می شود و نشانه ای از عدم بارداری است. تجربه اولین پریود بعد از شروع بلوغ اتفاق می افتد و به آن منارک می گویند. میانگین سن قاعدگی 12 تا 15 سال است معمولاً بین سنین 12 تا 15 سالگی شروع می شود. میانگین سنی دوره اول عموماً در کشورهای در حال توسعه دیرتر و در کشورهای توسعه یافته زودتر است. فاصله زمانی معمول بین اولین روز یک پریود تا اولین روز پریود بعدی در زنان جوان 21 تا 45 روز است. در بزرگسالان، محدوده بین 21 تا 31 روز با میانگین 28 روز است. خونریزی معمولاً حدود 2 تا 7 روز طول می کشد. پریودها در دوران بارداری متوقف میشوند و معمولاً در ماههای اولیه شیردهی از سر گرفته نمی شوند. قاعدگی و به همراه آن احتمال بارداری پس از یائسگی که معمولاً بین 45 تا 55 سالگی رخ می دهد، متوقف می شود.
1.علائم قبل از قاعدگی
علائم قبل از قاعدگی که در زندگی عادی اختلال ایجاد می کند، سندرم پیش از قاعدگی (PMS) نامیده می شود. سندرم پیش از قاعدگی (PMS) مجموعه ای مخرب از علائم عاطفی و جسمی است که به طور منظم در یک تا دو هفته قبل از شروع هر دوره قاعدگی رخ می دهد. علائم تقریباً با شروع خونریزی قاعدگی برطرف میشوند. زنان مختلف علائم متفاوتی را تجربه می کنند. سندرم پیش از قاعدگی معمولاً یک یا چند علامت فیزیکی، احساسی یا رفتاری ایجاد میکند که با قاعدگی برطرف میشود. حدود 20 تا 30 درصد از زنان PMS را تجربه می کنند و 3 تا 8 درصد آنها علائم شدید را تجربه می کنند. اینها عبارتند از
علائم دیگری که برخی از زنان تجربه میکنند عبارتند از کاهش سطح انرژی، اختلالات خواب و دورههای دردناک و خونریزی شدید در طول قاعدگی و خونریزی غیرطبیعی در هر زمان از چرخه قاعدگی یا فقدان پریود می باشد.
2.فرایند قاعدگی چگونه شکل می گیرد؟
چرخه قاعدگی مجموعه ای از تغییرات طبیعی در تولید هورمون و ساختار رحم و تخمدان های دستگاه تناسلی زنان است که بارداری را ممکن می کند. چرخه تخمدانی تولید و آزادسازی تخمک و آزادسازی چرخه ای استروژن و پروژسترون را کنترل می کند. چرخه قاعدگی بر آماده سازی و نگهداری پوشش داخلی رحم برای دریافت جنین نظارت می کند. این چرخه ها همزمان و هماهنگ هستند، معمولاً بین 21 تا 35 روز طول می کشند و میانگین طول آن 28 روز است و حدود 30 تا 45 سال ادامه می یابد. هورمون های طبیعی چرخه ها را هدایت می کنند. افزایش و کاهش دوره ای هورمون محرک فولیکول باعث تولید و رشد اووسیت ها (سلول های تخمک نابالغ) می شود. هورمون استروژن پوشش رحم (اندومتر) را تحریک می کند تا در صورت لقاح رویان، ضخیم شود. خون رسانی پوشش ضخیم شده مواد مغذی را برای جنینی که با موفقیت کاشته شده است فراهم می کند. اگر لانه گزینی صورت نگیرد، پوشش داخلی آن شکسته شده و خون آزاد می شود. قاعدگی که با کاهش سطح پروژسترون آغاز می شود در اصطلاح رایج یک "پریود" ریزش دوره ای پوشش داخلی است و نشانه ای از عدم بارداری است. قاعدگی دارای چهار مرحله است: قاعدگی، فاز فولیکولی، تخمک گذاری و فاز لوتئال.
اختلالات قاعدگی
اختلالات قاعدگی علائمی مخرب فیزیکی و یا احساسی درست قبل و در طول قاعدگی هستند از جمله خونریزی شدید، طولانی شدن، پریود نشدن و نوسانات خلقی غیرقابل کنترل. برخی از زنان به راحتی دوره های ماهانه خود را بدون نگرانی یا درد شدید پشت سر می گذارند. قاعدگیهای آنها مانند ساعت میآیند، تقریباً در یک زمان هر ماه شروع و متوقف میشوند و کمی بیشتر از یک ناراحتی جزئی ایجاد میکنند. با این حال، زنان دیگر مجموعه ای از علائم فیزیکی و یا احساسی را درست قبل و در طول قاعدگی تجربه می کنند. از خونریزی شدید و قطع پریود گرفته تا نوسانات خلقی غیرقابل کنترل، این علائم ممکن است زندگی یک زن را به طور عمده مختل کند. این علائم بر زندگی روزمره تأثیر میگذارند. یکی از این علائم پریود دردناک است. درد قاعدگی ناتوان کننده طبیعی نیست و می تواند نشانه یک بیماری شدید مانند:
خونریزی غیر طبیعی رحم. خونریزی قاعدگی زیاد یا طولانی مدت
سندرم پیش از قاعدگی (PMS). ناراحتی جسمی و روحی قبل از قاعدگی
اختلال نارسایی پیش از قاعدگی (PMDD). ناراحتی شدید جسمی و روحی قبل از قاعدگی
1.اختلالات قاعدگی چگونه تشخیص داده می شود؟
تشخیص با یک تاریخچه پزشکی دقیق و معاینه فیزیکی از جمله معاینه لگن و پاپ اسمیر شروع می شود. ممکن است از شما خواسته شود که یک دفترچه یادداشت از چرخه های قاعدگی خود داشته باشید از جمله تاریخ، میزان جریان، درد و سایر علائم. آزمایشات اضافی ممکن است شامل موارد زیر باشد:
آزمایشات خون آزمایشات هورمونی
سونوگرافی برای شناسایی شرایطی که ممکن است باعث اختلالات قاعدگی شوند.
هیستروسونوگرافی. سونوگرافی با استفاده از نمک استریل برای گسترش حفره رحم برای تصویربرداری بهتر.
تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI). برای تصاویر پیچیده از رحم و اندام های اطراف.
هیستروسکوپی یک روش اداری که از یک تلسکوپ کوچک و روشن (هیستروسکوپ) استفاده میکند که از طریق واژن و دهانه رحم وارد میشود تا رحم را از نظر فیبروم، پولیپ یا سایر نواحی نگرانکننده بررسی کند.
لاپاراسکوپی به دنبال ناهنجاریهای اندامهای تناسلی با استفاده از یک ابزار کوچک با نور با دوربین در انتهای آن (لاپاروسکوپ) که از طریق یک برش کوچک در شکم وارد میشود، میگردد.
بیوپسی آندومتر یک روش مطب که در آن نمونه کوچکی از پوشش داخلی رحم برای بررسی سلولهای غیرطبیعی برداشته میشود.
اتساع و کورتاژ (D&C). شامل تراشیدن پوشش داخلی رحم و دهانه رحم برای نمونه برداری از بافت یا تسکین خونریزی شدید است.
2.اختلالات قاعدگی چگونه درمان می شود؟
درمان اختلالات قاعدگی به علت زمینه ای، تمایل زن به بچه دار شدن و عوامل دیگر بستگی دارد. گزینه های درمانی از تغییرات سبک زندگی گرفته تا گزینه های پزشکی و جراحی شامل موارد زیر است:
درمان پزشکی استفاده از مسکن ها برای گرفتگی عضلات و قرص ضد بارداری هورمونی برای کمک به کاهش خونریزی شدید و تنظیم، کاهش یا حتی حذف دوره های قاعدگی.
استفاده از هیستروسکوپی، یک رویکرد کم تهاجمی برای بررسی و درمان نواحی نگران کننده در داخل رحم
از طریق لاپاراسکوپی با استفاده از یک اسکوپ قرار داده شده در برش های کوچک در شکم
روشها شامل فرسایش آندومتر که پوشش داخلی رحم را برای توقف پ
دیدگاه ها
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای مورد نیاز نشانه گذاری شده
اند*